Пловдивачнин посочи няколко от най-невралгичните кръстовища в Пловдив, които създават предпоставки

...
</TD
>Пловдивачнин посочи няколко от най-невралгичните кръстовища в Пловдив, които създават предпоставки
Коментари Харесай

Кръстовищата в Пловдив, при които няма абсолютно никакъв синхрон между пътни знаци, светофари и маркировка

Пловдивачнин уточни няколко от най-невралгичните кръстовища в Пловдив, които основават предпоставки за ПТП поради липса на синхрон сред знаци, светофари и маркировка. 

" Работата ми е обвързвана с всекидневно шофиране из целия град – с изключение на обстоятелството, че в нашия град има несъмнено повече пришълци, които грам не могат да карат и изнервят естествените водачи, само че и знаците, светофарите и маркировката в града нямат безусловно никакъв синхрон!

Изпращам Ви фотография от кръстовището на бул. Освобождение и бул. Цариградско шосе, където се вижда, че има дясна зелена стрелка, НО въпросът ми тук е: Защо, откакто има дясна зелена стрелка има 2 светофара с безусловно същата посока на придвижване, а светят алено? Същият проблем има и на същото кръстовище в посока от Централни гробища към Скобелева майка, същият парадокс попада и на бул. " Дунав " с десен завой към Карловския надлез, както и на Сточна гара от Бетонния мост надясно към надлез " Родопи ", както и на бул. " Александър Стамболийски " надясно към бул. " Коматевско шосе "!

Да се върна за проблема на бул. " Цариградско шосе " – от Централни гробища към Скобелева майка, където също от горната страна над дясната лента има светофар със знак " Задължително надясно ", само че при зелен сигнал на светофара единствено зелената стрелка свети, която пък от своя страна е скрита от дирек пред нея и много постоянно никой не я вижда!

Друг проблем също е на бул. " Руски " от моста на Герджика посока Централна гара. Първо там има десен светофар, който свети зелено от останалите направления, в следствие, когато повторно светне зелено с всички останали светофари, зеления цвят закъснява с 4-5 секунди! На светофарната уредба инсталирана насреща – стрелките на светофара са за придвижване напред и надясно, а действително светофарната уредба е разграничена – при придвижване единствено на дясно и повсеместен зелен сигнал, което обърква завиващите на дясно, тъй като те евентуално виждат светофара насреща.

На кръстовището на Мебелна къща, колите идващи от ВСИ посока бул. Освобождение, светофарната уредба е разграничена на зелени талази:

1) Направо и надясно и 2) Само на ляво!

При промяната на зелените талази има едно голямо, в границите на 6-7 секунди, излишно изчакване на светофара, с цел да завиеш наляво!

В града на много от местата има противоречие сред знаците (преди кръстовищата), които оказват придвижването по другите ленти, маркировката, която е положена, знаците които са сложени и светлинните сигнали на светофара.

Всичко, посочено нагоре, основава предпоставки за напрежение и ПТП-та по улиците на града! ", показва той в сигналa си до Plovdiv24.bg .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР